3.6.2018

Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab:n Pohjoismaiden laivasto kasvoi kesäkuun alussa yhdellä uudella lääkärihelikopterilla, kun Länsi-Götanmaan läänin HEMS-toimipiste aloitti toimintansa Göteborgissa.

Babcockin Göteborgin Säven lentokentällä päivystävä uudenkarhea AW169 -lääkärihelikopteri saapui Ruotsiin suoraan Milanosta Leonardon tehtailta. Uusi kopteri korvaa aiemmin alueella palvelleen S-79 -koneen, joka on hoitanut maakunnan HEMS-toimintaa vuodesta 2002.

Babcockin Göteborgin toimipisteen uusi AW169 -kone on erikoisvarusteltu täyttämään HEMS-toiminnan korkeimmat vaatimukset. Helikopterin miehistö on päivystysvalmiudessa ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä turvaten ensihoidon nopean saavuttavuuden myös haja-asutusalueilla.

Babcockin yhteistyö Länsi-Götanmaan läänin kanssa eteni ennätysvauhtia ja Göteborgin toimipaikka aloitti toimintansa aikataulussa. Nyt avautunut toimipiste on Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab:n kymmenes lääkärihelikopteritoimipiste Pohjoismaissa. Toimipisteistä seitsemän on Ruotsissa ja kolme Suomessa.