SAR on kansainvälisesti käytetty lyhenne englanninkielisestä termistä Search & Rescue, joka voidaan vapaasti suomentaa etsintä- ja pelastustoiminnaksi. SAR-toiminta on erikoistunut vastaamaan kriittisiin hätätilanteisiin vaativissa toimintaympäristöissä merellä ja vuoristossa.

Babcock on yksi maailman johtavista SAR-palveluntarjoajista. Babcock työllistää yli 500 erikoistunutta ammattilaista, jotka lentävät SAR-operaatioissa Euroopassa ja Australiassa. Vuonna 2016 miehistöt lensivät yhteensä yli 8800 tuntia SAR-lentoja, pelastaen 2700 ihmisen hengen. Babcockin SAR-operaatioiden laivasto koostuu AW139-mallin helikoptereista, jotka soveltuvat pitkän matkan etsintään ja tarkkailuun, sekä Airbus CN-235 lentokoneista, joissa on SAR-toimintaan muokattu erikoisvarustelu.

Babcockin koulutetut ammattilaiset ja erikoisvarusteltu laivasto ovat valmiina vastaamaan nopeasti hälytystehtäviin vaativissa olosuhteissa. SAR-operaatiot suoritetaan usein merellä tai muuten vaikeasti saavutettavissa paikoissa, ja usein tehtäviin sisältyy kriittistä ensihoitoa. Babcock on edelläkävijä myös laajamittaisten SAR-toimintojen perustamisessa. Babcock on perustanut ja edelleen vastuussa mm. Espanjan valtion kansallisesta SASEMAR-palvelusta, joka vaatii yhteensä 275 lentäjän, pelastajan ja insinöörin sekä 16 koneen operatiivisen toiminta- ja huoltovalmiuden ympäri vuorokauden.

Kuva: FinnHEMS Oy, Nicolas Gouhier