Yli 30 vuoden kokemuksella lentävät ammattilaisemme ovat sairaaloiden, vakuutusyhtiöiden, yksityisten organisaatioiden ja elinsiirtotiimien luotettuja kumppaneita kiireellisissä ja kiireettömissä potilaskuljetuksissa sekä muissa terveydenhuollon ilmakuljetuspalveluissa.

Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab on Pohjoismaiden johtava potilaskuljetuslentotoimija. Tarkoitukseen varustellut lentokoneemme kuljettavat vuosien kokemuksella yli 10 000 potilasta vuodessa, lisäksi helikopterimme lentävät satoja potilaskuljetuslentoja vuosittain. Pohjoismaissa potilaskuljetus on laajinta Ruotsissa, jossa erikoissairaanhoidon keskittyminen tiettyihin sairaaloihin, yhdessä pitkien välimatkojen kanssa, on kasvattanut potilaskuljetusten tarvetta sairaaloiden välillä. Lisäksi ilmateitse tapahtuvan potilaskuljetuksen on todettu useissa tapauksissa olevan potilaalle miellyttävin ja terveydenhuollolle kustannustehokkain tapa järjestää kuljetus. Osaava henkilökunta on kiinni kuljetustehtävässä huomattavasti lyhyemmän ajan kuin vastaavassa maa-ambulanssiajossa, joka lisää ilmakuljetuksen tehokkuutta, kun välimatkat ovat pitkät.

Pohjoismaiden potilaskuljetuslaivastomme koostuu 19:ista erikoisvarustellusta ilma-aluksesta. Kaikissa potilaskuljetuskoneissamme on ilmanpaineen säätelyjärjestelmä, jonka avulla matkustamon ilmanpaine on mahdollista pitää merenpinnan tasolla kuljetuksen aikana, joka mahdollistaa mm. ilmarinta- ja traumapotilaiden siirron. Kaikissa koneissamme on elintoimintoja ylläpitävä laitteisto kahdelle potilaalle sekä kahden makuupaikan ohella paikat kahdelle istuvalle potilaalle.

Johtavana pohjoismaisena lentoambulanssitoimijana olemme sitoutuneet jatkuvaan toimintamme kehittämiseen ja laadunvalvontaan sekä ensiluokkaiseen tiimityöhön. Uudenaikainen ja toimiva laivastomme kasvoi nykyisiin mittoihinsa vuoden 2019 heinäkuussa, kun 11 uutta lääkärilentokonetta aloittivat lentonsa Norjassa.

Pohjoismaat