1.10.2019

Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab aloitti potilaskuljetustoiminnan Norjassa 1. heinäkuuta 2019. Yhteensä 11 lentokoneen laivasto vastaa Norjan potilassiirtolentotoiminnasta koko maan alueella.

Babcockin Norjan seitsemän tukikohtaa työllistävät yhteensä noin 100 lentäjää. Uudenaikainen ja Norjan olosuhteisiin hyvin soveltuva laivasto koostuu kymmenestä Beechcraft B250 King Air -koneesta sekä yhdestä Cessna Citation -suihkukoneesta. Cessna Citation on Babcockin ensimmäinen suihkukone Pohjoismaiden potilassiirtotoiminnassa.

Lisäksi Babcock on investoinut omaan koulutussimulaattoriin, joka on jatkuvasti toiminnassa Oslon lentokentällä. Simulaattori edustaa viimeisintä teknologiaa ja sillä on niin sanottu Level D-hyväksyntä (Full Flight Simulator).

Norjan toiminta on alkanut suunnitellusti. Toimitusjohtaja Marius Hansen kiittää henkilökuntaa hyvin sujuneesta alusta, jota edelsi haastava siirtymäkausi. 

”Voimme olla tyytyväisiä ja ylpeitä hyvin alkaneesta työstä Norjan tukikohdissa. Siirtymäaika oli haastava, sillä valtaosa lentäjistämme oli koulutuksen aikana vielä toisen työnantajan listoilla, joka rajoitti mahdollisuutta kouluttautua uusiin toimintamalleihin. Kokenut henkilökuntamme selviytyi toiminnan aloittamisesta kuitenkin kiitettävästi”, Hansen toteaa.

Babcockin Ruotsin organisaation, lentäjien ja lentokaluston mahdollistama apu oli merkittävässä roolissa Norjan toiminnan sujuvassa aloituksessa.

Babcock on Norjan suurin operaattori potilassiirtolentotoiminnassa. Norjan tukikohtien avaamisen myötä Babcockilla on Pohjoismaissa yhteensä yli 20 tukikohtaa, joissa työskentelee 380 henkilöä.