8.6.2018

Babcockin Norjan Tromssan toimipisteen lentotoiminnan johtaja Kent Antonsen (47) on kokenut lentäjä, joka on nähnyt pohjoisen Norjan vaihtelevan sään kaikki puolet. Syksyn myrskyt, huono näkyvyys tai haastava sää eivät kuitenkaan säikäytä, kun oma ammattitaito on ensiluokkaista.

Antonsenilla on yli 8000 tunnin lentokokemus Luftambulansilla ja Babcockin uutena Norjan lentotoiminnan johtajana hän vastaa Norjan operatiivisesta toiminnasta ja kaikkien uusien lentäjien koulutuksesta. ”Saimme paljon hyviä hakemuksia lentäjiltä, joilla on jo mittava kokemus lentämisestä Norjan vaihtelevissa ja vaativissa olosuhteissa”, toteaa Antonsen.

Babcockin uudet lentäjät käyvät kaikki läpi seitsemän kuukauden täydennyskoulutuksen ennen ensimmäistä tehtäväänsä. ”Ambulanssilentokuljetuksissa on erittäin tiukat vaatimukset lentäjille, koulutukselle ja osaamiselle. Laadun varmistamiseksi kaikki lentäjämme käyvät läpi erityiskoulutuksen tehtävään”, Antonsen toteaa.

Babcockin koulutukseen sisältyy harjoittelu yölennoilla ja huonossa näkyvyydessä sekä toiminta yllättävissä teknisissä poikkeustilanteissa. Koulutusta varten BSAA:lla on käytössä lentosimulaattori. ”Tarjoamamme koulutus ylittää viranomaisvaatimukset”, Antonsen korostaa.

Babcockin sisäinen seuranta tarkkailee lentäjien toimintaa tarkasti myös koulutuksen jälkeen. ”Pilottien osaaminen tarkistetaan vähintään kolme kertaa vuodessa, ainakin kahdesti simulaattorissa ja säännöllisesti reitin tarkistuksessa. Myös ilmailuhallinto tarkkailee kaikkea lentotoimintaa säännöllisesti”, sanoo Antonsen.

Kokenut lennonjohtaja luottaa BSAA:n miehistön paikallisuuteen, kun yhtiö aloittaa ensi vuoden heinäkuussa sairaankuljetukset Norjassa.

”Olemme oikealla tiellä. Miehistömme on erittäin motivoitunutta ja pätevää, ja palvelumme tulee olemaan ensiluokkaista kun lennot alkavat”, Antosen toteaa.

Kuva: FinnHEMS Oy, Nicolas Gouhier