Babcockin kolme toimipaikkaa Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä vastaavat pohjoisen Suomen HEMS-kalustosta. Manner-Suomen toimipaikkojen lisäksi Babcockin Maarianhaminan toimipaikka vastaa Ahvenanmaan alueen lääkärihelikopterivalmiudesta. Neljä yksikköämme suorittavat vuosittain yli 6000 lentoa. Suomen toimipaikat ovat osa Babcockin Pohjoismaat kattavaa verkostoa, johon kuuluu yhteensä yli 20 toimipaikkaa.

Kuopio FinnHEMS 60

Kuopion tukikohdassa työskentelee seitsemän lentäjää ja seitsemän HEMS-lentoavustajaa. Lentäjämme ja lentoavustajamme varmistavat, että helikopteri on lähtövalmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Tukikohdassa työskentelee lentäjien ohella 17 ensihoitolääkäriä, eli yhteensä 30 henkilöä.

Kuopion tukikohta sijaitsee Kelloniemessä, josta lääkärihelikopteri tavoittaa 30 minuutin sisällä hälytyksestä Pohjois- ja Etelä-Savon alueet Varkauteen, Suonenjoelle, Outokumpuun ja Iisalmeen saakka. Hälytyksiä tukikohtaan tulee keskimäärin seitsemän vuorokaudessa ja vuodessa noin 2500.

Oulu FinnHEMS 50

Oulun tukikohdassa työskentelee kuusi lentäjää ja viisi HEMS-lentoavustajaa, jotka ovat päivystysvalmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Tukikohdassa työskentelee lentäjien ohella 13 ensihoitolääkäriä, eli yhteensä 24 henkilöä.

Oulun tukikohta sijaitsee Oulunsalon lentokentän alueella, josta lääkärihelikopteri tavoittaa 30 minuutin sisällä hälytyksestä Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta Pudasjärveä ja Vaalaa myöten. Hälytyksiä yksikölle tulee keskimäärin viisi vuorokaudessa ja vuodessa noin 1900.

Rovaniemi FinnHEMS 51

Rovaniemen tukikohdassa työskentelee 15 lentäjää ja kuusi HEMS-lentoavustajaa, jotka huolehtivat helikopterin lähtövalmiudesta vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Tukikohdassa työskentelee lentäjien ohella yhdeksän HEMS-ensihoitajaa, eli yhteensä 27 henkilöä.

Rovaniemen tukikohta sijaitsee Rovaniemen lentokentän yhteydessä, josta lääkintähelikopteri tavoittaa 30 minuutin sisällä hälytyksestä Rovaniemen ympäröivän seudun aina Tervolaan, Pelloon, Kemijärvelle ja Sodankylään saakka. Lentotehtävän kesimääräinen lentoaika lapissa on n. 40 minuuttia kun Etelä-Suomessa se on alle 20 minuuttia. Hälytyksiä yksikölle tulee keskimäärin viisi vuorokaudessa ja vuodessa noin 1900.

Rovaniemen tukikohta on myös mukana pohjoisen kalotin yhteistyössä Norjan ja Ruotsin pohjoisten tukikohtien kanssa. Tarpeen vaatiessa koneet lentävät yhteistyön puitteissa rajat ylittäviä pelastuslentoja, Rovaniemeltä aina Tromssaan asti.

Maarianhamina

Ahvenanmaan tukikohta sijaitsee Maarianhaminassa. Babcockin kokenut miehistö ja uudenaikainen kalusto ovat päivystysvalmiudessa vuorokauden ympäri läpi vuoden vastaten saaristoalueen HEMS-hoidon nopeasta tavoittavuudesta.

Maarianhaminan tukikohta tekee tiivistä yhteistyötä Babcockin Tukholman toimipaikan kanssa, jonka kone toimii myös tarvittaessa Ahvenanmaan varakoneena.

Vakituisen henkilöstön lisäksi tukikohdissa vierailee säännöllisesti huolto-organisaatiomme helikopterimekaanikkoja. Heidän panoksensa HEMS-toimintaan on keskeinen: nykyaikaiset ja turvalliset helikopterit vaativat tarkkaa huoltoa ja vikatilanteissa reagointikyvyn on oltava nopea. Babcockin Suomen huolto-organisaatio koostuu kuudesta ammattilaisesta, joilla on kymmenien vuosien kokemus helikopteritekniikasta. Lisäksi toimipaikkojemme henkilöstön tukena on Ruotsin eri tukikohdissa työskentelevä henkilöstö ja varaosavarasto. Pohjoismaisen yhteistyön avulla Babcock on ylläpitänyt 24/7 lähtövalmiuden noin 99% tasolla läpi vuoden. Tulos on lääkäri- ja lääkintähelikopteritoiminnan kansainvälisessä vertailussa erinomainen.

Kuva: FinnHEMS Oy, Nicolas Gouhier

Toimipaikat