Turvallisuus

Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab noudattaa HEMS-toiminnasssa lentoturvallisuusohjelmaa. Ohjelma muodostuu Safety Management Systemin lentoturvallisuustyökaluista, joita ovat mm. poikkeamaraportointi, operatiivinen riskienhallinta (muutosjohtaminen) ja vuosittainen lentoturvallisuussuunnitelma.

Lähtövalmius

Babcockin helikopterit huolletaan säännöllisesti 15 lentotunnin välein sekä tarkistetaan joka vuorokausi. Suomen neljän toimipisteen lääkintähelikopterien tukena on yksi lentovalmiudessa oleva varahelikopteri. Akuuteissa ongelmatilanteissa Suomen laivaston tukena ovat myös Ruotsin ja Norjan laivaston koneet.

Laatukriteerit

Babcockin HEMS-toiminta noudattaa kansainvälistä laatukriteeristöä. Toimintaa määrittävät paikallinen ilmailuviranomainen ja eurooppalainen EASA sekä asiakasvaatimukset ja Babcockin omat standardit. Babcock on Euroopan johtava HEMS- ja pelastuslentotoimija, jonka vuosikymmenien aikana hioutuneet toimintamallit ja eurooppalaisten ilmailuviranomaisten hyväksymät organisaatiot (AOC, ATO, Part-145, DOA/POA) takaavat ketterän ja laadukkaan yhteistyön yksityisten ja julkisten toimijoiden kanssa ympäri Eurooppaa.

Koulutus

Lentäjämme harjoittelevat säännöllisesti lentosimulaattorissa ja olemme sitoutuneet koko henkilöstömme jatkuvaan koulutukseen, joka täyttää kaikki kansallisesti määritellyt normit ja säädökset. Koulutuksen lisäksi Babcock mahdollistaa henkilökunnalleen eripituisia työskentelyjaksoja muiden maiden operaatioissa, mikä vahvistaa henkilötason osaamista ja jakaa HEMS-toiminnassa hyväksi koettuja toimintamalleja eri maiden välillä.

Kuva: FinnHEMS Oy, Nicolas Gouhier

Edut

Laivasto