Babcockin lentäjät ja HEMS-lentoavustajat työskentelevät Suomen neljässä tukikohdassa yhdessä lääketieteen ammattilaisten kanssa. Kuopion, Oulun ja Maarianhaminan tukikohdissa miehistöön kuuluu Babcockin ammattilaisten ohella lääkäri, Rovaniemen tukikohdassa miehistössä on lääkärin sijaan kaksi erityiskoulutettua ensihoitajaa. Yhteistyö eri ammattilaisten välillä on HEMS-toiminnan perusta.

Babcock työllistää Suomessa yhteensä noin 30 lentäjää. HEMS-hälytyslennolla on aina yksi lentäjä ja yksi lentoavustaja, poikkeuksena Rovaniemi, jossa jokaisella hälytyslennolla on kaksi lentäjää. Lentäjämme ovat kokeneita ammattilaisia, jotka vievät lääkintähenkilökunnan nopeasti ja turvallisesti tapahtumapaikalle Suomen haastavissa sääolosuhteissa.

Vakituisen henkilöstön lisäksi tukikohdissa vierailee lähes päivittäin huolto-organisaatiomme helikopterimekaanikkoja. Babcockin Suomen huolto-organisaatio koostuu kuudesta ammattilaisesta, joilla on kymmenien vuosien kokemus helikopteritekniikasta. Lisäksi Suomen toimipisteiden henkilökunnan tukena on Ruotsin eri toimipisteissä työskentelevä henkilöstö ja varaosavarasto. Ruotsin organisaation tarjoama tuki on merkittävä etu häiriötilanteissa ja raskaammissa huolloissa.

Vuonna 2018 lääkäri- ja lääkintähelikopterin nopea ensihoito pelasti arviolta lähes 170:n potilaan hengen Suomessa. Lääkärihelikopterit ja miehistö ovat välittömässä lähtövalmiudessa ympäri vuorokauden. Lentäjästä, lääkäristä ja lentoavustajasta (taustaltaan palomies/ ensihoitaja/ sairaanhoitaja) koostuva miehistö lähtee tukikohdasta 3-5 minuutin sisällä hälytyksestä ja lentoaika kohteeseen kestää yleensä 10-30 minuuttia. HEMS-yksiköt saavat hälytyksen hätäkeskukselta, joka arvioi tarpeen riskiarvioon perustuen. Keskimäärin lääkärihelikopteri saavuttaa potilaan alle 15 minuutissa.

Babcockin Suomen toiminnot ovat osa Babcock Scandinavian AirAmbulancen johtamis- ja laatujärjestelmää. Yhtiöllä on viranomaisen hyväksymä Safety Management System (SMS), jonka tarkoituksena on mm. jatkuvasti kehittää lentoturvallisuutta, suunnata resursseja kriittisimpiin toiminnan riskeihin sekä turvata yhtiön turvallisuuskulttuuri.

Paikallisen ja pohjoismaisen organisaation lisäksi Suomen toimintojen ja lentoturvallisuuden kehittämisen tukena on Babcock-konsernin Quality and Safety -yksikkö. Babcock julkaisee maayhtiöiden vastuuhenkilöiden tueksi standardeja, jotka ylittävät viranomais- ja asiakasvaatimukset sekä järjestää alan parasta koulutusta läpi organisaation. Babcockin lentotoiminnan vastuuhenkilöiden tukena on eri toimipisteistä ja yli 500:n ilma-aluksen operoinnista kertynyt kokemuspohja läpi Babcock-konsernin.

Suomen toimipaikkojen vastuuhenkilöt:

Oulu

Base Commander Henri Puttonen

Chief HCM Jani Rantasuo

Kuopio

Base Commander Jeri Karotie

Chief HCM Pekka Tillanen

Rovaniemi

Base Commander Antti Lakio

Maarianhamina

Julkaistaan myöhemmin

Yksittäisten toimipaikkojen vastuuhenkilöiden ohella lentotoiminnasta vastaa Pohjoismaiden tason lentotoimintaorganisaatio, jonka vastuuhenkilöt ovat ilmailuviranomaisen tehtäviin hyväksymiä.

Accountable Manager
Jan Nylén

Lentotoiminnan johtaja (Flight Operations Manager)
Magnus Åström

Suomen lentotoiminnan johtaja (Deputy Flight Operations Manager Finland)
Ville Luoma

Koulutuspäällikkö (Crew Training Manager)
Johan Lundkvist

Helikopterikoulutuksen päällikkö (Deputy Crew Training Manager Rotorywing)
Eetu Peuraniemi

Huolto- ja lentokelpoisuushallinta (Technical Manager) 
Ulf Tenggren

Suomen huolto- ja lentokelpoisuushallinta (Technical Manager Finland) 
Jarno Koponen

Maaoperaatioiden vastaava (Ground Operations Manager) 
Sara Hammarström

Compliance Monitoring Manager
Lina Mahlberg

Safety Manager
Jo Dalton

Babcockin lentotoiminnasta vastaavat henkilöt ovat HEMS-lentotoiminnan ammattilaisia. Operatiivisen organisaation tukena on kevyt hallinto. Yhtiön Pohjoismaiden toimitusjohtaja on Marius Hansen.

Kuva: FinnHEMS Oy, Nicolas Gouhier

Laivasto