Babcock Scandinavian AirAmbulances Ab on Pohjoismaiden johtava ambulanssilentoyhtiö. Työllistämme Pohjoismaissa 380 ammattilaista, jotka operoivat yhteensä 19 lääkärihelikopteria ja 19 lääkärilentokonetta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Erikoisvarustellut lääkärihelikopterimme ja ambulanssilentokoneemme sekä koulutettu henkilöstömme tuovat merkittävää apua tuhansille potilaille vuosittain. Avun saanti suorinta tietä onnettomuuspaikoille sekä nopea ja turvallinen kuljetus hoitoon ovat pitkien välimatkojen pohjolassa elintärkeitä toimintoja. Lentäjämme, mekaanikkomme ja lentoavustajamme ovat ammattilaisia, joihin potilaat ja yhteistyölääkärimme luottavat.

Erityisesti Ruotsissa ja Norjassa ambulanssilentokoneemme tekevät kiireellisen lääkärilentotoiminnan ohella kattavasti kiireetöntä potilaskuljetusta. Erikoissairaanhoidon keskittyminen, yhdessä pitkien välimatkojen kanssa, on tehnyt kuljetuslentotoiminnasta lyömättömän vaihtoehdon potilassiirtoihin. Suomessa helikopterimme kuljettavat ensisijaisesti hälytystehtävässä lääkärin mahdollisimman nopeasti potilaan luo ja potilaskuljetusta tehdään vain harvoin. Viime vuosina potilaskuljetusten määrät ovat kuitenkin lisääntyneet myös kopteritoiminnassa ja niitä kohtaan on ollut kasvavaa kiinnostusta niin ensihoidon kuin muunkin hoivan piirissä.

Vuonna 2001 Tukholmasta alkanut Pohjoismaiden toimintamme on kasvanut viime vuosien aikana 20:n tukikohdan verkostoksi. Laivastomme toimintasäde kattaa valtaosan Suomen, Ruotsin ja Norjan pinta-alasta, turvaten laadukkaan ensihoidon päivystysvalmiuden myös haja-asutusalueilla.

Laivasto

Toimipaikat