Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab aloitti potilaskuljetustoiminnan Norjassa 1. heinäkuuta 2019. Yhteensä 11 lentokoneen laivasto vastaa Norjan potilassiirtolentotoiminnasta koko maan alueella.

Babcockin Norjan seitsemän tukikohtaa työllistävät yhteensä noin 100 lentäjää. Uudenaikainen ja Norjan olosuhteisiin hyvin soveltuva laivasto koostuu kymmenestä Beechcraft B250 King Air -koneesta sekä yhdestä Cessna Citation -suihkukoneesta. Cessna Citation on Babcockin ensimmäinen suihkukone Pohjoismaiden potilassiirtotoiminnassa.

Lisäksi Babcock on investoinut omaan koulutussimulaattoriin, joka on jatkuvasti toiminnassa Oslon lentokentällä. Simulaattori edustaa viimeisintä teknologiaa ja sillä on niin sanottu Level D-hyväksyntä (Full Flight Simulator).

Norjan toiminta on alkanut suunnitellusti. Toimitusjohtaja Marius Hansen kiittää henkilökuntaa hyvin sujuneesta alusta, jota edelsi haastava siirtymäkausi. 

”Voimme olla tyytyväisiä ja ylpeitä hyvin alkaneesta työstä Norjan tukikohdissa. Siirtymäaika oli haastava, sillä valtaosa lentäjistämme oli koulutuksen aikana vielä toisen työnantajan listoilla, joka rajoitti mahdollisuutta kouluttautua uusiin toimintamalleihin. Kokenut henkilökuntamme selviytyi toiminnan aloittamisesta kuitenkin kiitettävästi”, Hansen toteaa.

Babcockin Ruotsin organisaation, lentäjien ja lentokaluston mahdollistama apu oli merkittävässä roolissa Norjan toiminnan sujuvassa aloituksessa.

Babcock on Norjan suurin operaattori potilassiirtolentotoiminnassa. Norjan tukikohtien avaamisen myötä Babcockilla on Pohjoismaissa yhteensä yli 20 tukikohtaa, joissa työskentelee 380 henkilöä.

Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab aloitti Ahvenanmaan lääkintä- ja potilaskuljetushelikopterin operaattorina 1. helmikuuta 2019. Maarianhaminan toimipisteen myötä Babcockin Suomen tukikohtien määrä nousi neljään ja laivasto kasvoi viiteen helikopteriin. Lisäksi Maarianhaminassa on tarvittaessa käytössä kuudes helikopteri, jota käytetään varakoneena muun muassa huoltojen aikana.

Ahvenanmaalla kalustona on Airbus H145T2. Sama konemalli on käytössä myös Babcockin kolmessa muussa toimipaikassa Suomessa sekä Babcockin Tukholman toimipisteessä Ruotsissa.

“Ahvenanmaan toimipaikan myötä toimintamme laajeni myös eteläiseen Suomeen ja rannikkoseudulle. Airbus H145-kalustomme on osoittautunut loistavaksi Suomen olosuhteisiin ja lisäksi meillä on tarjota koko kuljetusketju vaativiin HEMS- ja potilaskuljetustehtäviin. HEMS-toiminta pyörii helikoptereilla ja niitä tukee potilaskuljetustehtävissä Ruotsin lentokoneemme. Potilaskuljetusten uskotaan tulevaisuudessa kasvavan ja Ruotsin koneemme käyvät jo nyt usein Suomen puolella”, toteaa Babcockin Suomen maajohtaja Lauri Pukkinen.

Ahvenanmaalla Babcockin kokenut miehistö ja uudenaikainen kalusto ovat päivystysvalmiudessa vuorokauden ympäri läpi vuoden vastaten saaristoalueen kiireellisen hoidon ja potilaskuljetusten nopeasta tavoittavuudesta.

Kuva: Nicolas Gouhier

Babcockin Norjan Tromssan toimipisteen lentotoiminnan johtaja Kent Antonsen (47) on kokenut lentäjä, joka on nähnyt pohjoisen Norjan vaihtelevan sään kaikki puolet. Syksyn myrskyt, huono näkyvyys tai haastava sää eivät kuitenkaan säikäytä, kun oma ammattitaito on ensiluokkaista.

Antonsenilla on yli 8000 tunnin lentokokemus Luftambulansilla ja Babcockin uutena Norjan lentotoiminnan johtajana hän vastaa Norjan operatiivisesta toiminnasta ja kaikkien uusien lentäjien koulutuksesta. ”Saimme paljon hyviä hakemuksia lentäjiltä, joilla on jo mittava kokemus lentämisestä Norjan vaihtelevissa ja vaativissa olosuhteissa”, toteaa Antonsen.

Babcockin uudet lentäjät käyvät kaikki läpi seitsemän kuukauden täydennyskoulutuksen ennen ensimmäistä tehtäväänsä. ”Ambulanssilentokuljetuksissa on erittäin tiukat vaatimukset lentäjille, koulutukselle ja osaamiselle. Laadun varmistamiseksi kaikki lentäjämme käyvät läpi erityiskoulutuksen tehtävään”, Antonsen toteaa.

Babcockin koulutukseen sisältyy harjoittelu yölennoilla ja huonossa näkyvyydessä sekä toiminta yllättävissä teknisissä poikkeustilanteissa. Koulutusta varten BSAA:lla on käytössä lentosimulaattori. ”Tarjoamamme koulutus ylittää viranomaisvaatimukset”, Antonsen korostaa.

Babcockin sisäinen seuranta tarkkailee lentäjien toimintaa tarkasti myös koulutuksen jälkeen. ”Pilottien osaaminen tarkistetaan vähintään kolme kertaa vuodessa, ainakin kahdesti simulaattorissa ja säännöllisesti reitin tarkistuksessa. Myös ilmailuhallinto tarkkailee kaikkea lentotoimintaa säännöllisesti”, sanoo Antonsen.

Kokenut lennonjohtaja luottaa BSAA:n miehistön paikallisuuteen, kun yhtiö aloittaa ensi vuoden heinäkuussa sairaankuljetukset Norjassa.

”Olemme oikealla tiellä. Miehistömme on erittäin motivoitunutta ja pätevää, ja palvelumme tulee olemaan ensiluokkaista kun lennot alkavat”, Antosen toteaa.

Kuva: FinnHEMS Oy, Nicolas Gouhier

Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab:n Pohjoismaiden laivasto kasvoi kesäkuun alussa yhdellä uudella lääkärihelikopterilla, kun Länsi-Götanmaan läänin HEMS-toimipiste aloitti toimintansa Göteborgissa.

Babcockin Göteborgin Säven lentokentällä päivystävä uudenkarhea AW169 -lääkärihelikopteri saapui Ruotsiin suoraan Milanosta Leonardon tehtailta. Uusi kopteri korvaa aiemmin alueella palvelleen S-79 -koneen, joka on hoitanut maakunnan HEMS-toimintaa vuodesta 2002.

Babcockin Göteborgin toimipisteen uusi AW169 -kone on erikoisvarusteltu täyttämään HEMS-toiminnan korkeimmat vaatimukset. Helikopterin miehistö on päivystysvalmiudessa ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä turvaten ensihoidon nopean saavuttavuuden myös haja-asutusalueilla.

Babcockin yhteistyö Länsi-Götanmaan läänin kanssa eteni ennätysvauhtia ja Göteborgin toimipaikka aloitti toimintansa aikataulussa. Nyt avautunut toimipiste on Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab:n kymmenes lääkärihelikopteritoimipiste Pohjoismaissa. Toimipisteistä seitsemän on Ruotsissa ja kolme Suomessa.

Ajankohtaista

1.10.2019 / Uutinen

Babcockin toiminta käynnistyi Norjassa

Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab aloitti potilaskuljetustoiminnan Norjassa 1. heinäkuuta 2019. Yhteensä 11 lentokoneen laivasto vastaa... Lue lisää ›

1.10.2019 / Uutinen

Ahvenanmaan toiminta alkoi suunnitellusti

Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab aloitti Ahvenanmaan lääkintä- ja potilaskuljetushelikopterin operaattorina 1. helmikuuta 2019. Maarianhaminan toimipisteen... Lue lisää ›

Rekrytointi

Etsimme kasvavaan joukkoomme uusia perämiehiä Suomen toimipaikoillemme. Teemme haastatteluita koko vuoden ympäri, joten älä aikaile... Lue lisää ›

Tietoa meistä

Toimipaikat suomessa

Toimipaikat Pohjoismaissa

Toiminta muualla

Yhteystiedot

Babcock Scandinavian Airambulance Finland

C/O Rantalainen Oy Helsinki

Rajatorpantie 8

01600 Vantaa