1.10.2019

Babcock Scandinavian AirAmbulance Ab aloitti Ahvenanmaan lääkintä- ja potilaskuljetushelikopterin operaattorina 1. helmikuuta 2019. Maarianhaminan toimipisteen myötä Babcockin Suomen tukikohtien määrä nousi neljään ja laivasto kasvoi viiteen helikopteriin. Lisäksi Maarianhaminassa on tarvittaessa käytössä kuudes helikopteri, jota käytetään varakoneena muun muassa huoltojen aikana.

Ahvenanmaalla kalustona on Airbus H145T2. Sama konemalli on käytössä myös Babcockin kolmessa muussa toimipaikassa Suomessa sekä Babcockin Tukholman toimipisteessä Ruotsissa.

“Ahvenanmaan toimipaikan myötä toimintamme laajeni myös eteläiseen Suomeen ja rannikkoseudulle. Airbus H145-kalustomme on osoittautunut loistavaksi Suomen olosuhteisiin ja lisäksi meillä on tarjota koko kuljetusketju vaativiin HEMS- ja potilaskuljetustehtäviin. HEMS-toiminta pyörii helikoptereilla ja niitä tukee potilaskuljetustehtävissä Ruotsin lentokoneemme. Potilaskuljetusten uskotaan tulevaisuudessa kasvavan ja Ruotsin koneemme käyvät jo nyt usein Suomen puolella”, toteaa Babcockin Suomen maajohtaja Lauri Pukkinen.

Ahvenanmaalla Babcockin kokenut miehistö ja uudenaikainen kalusto ovat päivystysvalmiudessa vuorokauden ympäri läpi vuoden vastaten saaristoalueen kiireellisen hoidon ja potilaskuljetusten nopeasta tavoittavuudesta.

Kuva: Nicolas Gouhier